dijous, 5 de desembre del 2013

Descoberta Es Mercadal

Els alumnes de 1r i 2n del CEIP Mare de Déu
del Toro (Mercadal), han descobert el poble. Gràcies a les bon manteniment que l'Ajuntament d'Es Mercadal manté de la Ferreria, el Molí i l'Aljub, el grups han pogut conèixer antic oficis i llocs. 
La visita va tractar sobretot tres llocs: la Ferreria, el Molí i l'Aljub.
A la Ferreria els nins vam
conèixer l'ofici de ferrer i la importància que tenia anys enrere elaborant utensilis de cuina, de la pagesia, ramaderia, ...
Al moli els alumnes aprengueren d'on surt la farina i com es molia el blat, ordi o xivada fa uns anys. Vam poder veure romanes, barselles, carretes, sedasos, ....

I finalment vam descobrir l'edificació que va manar a construir l'any 1735 el general Richard Kane, l'Aljub. En aquella època tenia la funció d'abastir d'aigua a les tropes militar. Actualment segueix abastint d'aigua als habitants d'Es Mercadal. Ja que els dissabtes matins s'obri perquè es pugui recollir aigua.


 També un dels dies vam tenir la possiblitat d'entre al saló d'actes amb el Sr Batle. En Xisco ens va explicar quines són les seves funcions, què hi podem trobar a l'ajuntament i que al saló d'actes hi ha una fotografia de tots els qui han estat batle del poble. També ens va facilitar un mapa del municipi d'Es Mercadal i de Fornells.
 Gràcies a l'Ajuntament d'Es Mercadal per la seva col.laboració.