dilluns, 14 de novembre del 2011

3r A DE MARE DE DÉU DE GRÀCIA VISITA EL FAR DE CAVALLERIA


Divendres dia 4 de novembre vam anar al far de Cavalleria d’excursió. Vam partir des de Maó amb el bus. Ens van deixar enfora del far i vam haver de caminar una bona estona. Després el senyor del far, en Toni, quan va veure que tardàvem ens va venir a recollir. Va ser una alegria. Me va agradar veure les plantes i la mar.
El cap de Cavalleria està al nord de Menorca. Hi ha un far que és una torre que il·lumina el mar i serveix perquè els vaixells no es xoquin. El far és de color blanc. Al costat hi ha plantes, sobretot mates  i no hi ha cap arbre.
MERCÈ
Vam  partir amb un bus i al cap de 45 minuts ens va deixar a l’aparcament de la platja de Cavalleria, la resta del camí el vam fer un tros caminant i l’altre amb cotxe. Vam berenar o després vam visitar l’entorn. Vam mirar mapes amb una brúixola , vam mirar amb el microscopi i ens van explicar moltes coses interessants. Per tornar vam anar amb autobús.
EMMA

 
El paisatge de Cavalleria m’ha agradat molt. El far de Cavalleria es troba dalt d’un penya-segat per això els components abiòtics que més veim són les roques que n’hi ha de diferents formes, colors i mides. També veim el mar que quan bufa la tramuntana fa moltes ones. També es veuen els núvols.
En el paisatge de Cavalleria els components biòtics del paisatge que hi trobam són: plantes (les que més abunden són els lliris de mar i els cards marins) i els animals (els que més hem vist són cabres).
Els components antròpics que trobam són: parets seques, una torre, un far i molt enfora unes cases. De tots els components els dominants són els abiòtics.

Aquesta excursió m’ha agradat molt perquè m’han explicat coses que no sabia però la propera vegada que hi vagi m’agradaria pujar a dalt del far.
 BIEL


 GRÀCIES TONI PER LA VISITA. 

LA CLASSE DE 3r A

1 comentari:

Toni Melià, CA Far de Cavalleria ha dit...

Vam tenir el dia una mica canviat i vam haver de caminar un bon troç, això li va donar una mica d'aventura,i pels comentaris que he vist, vau aprendre bastantes coses noves i algúns de vosaltres, altres ja ho coneixíeu, vau descobrir el paisatge del Cap de Cavalleria.
Va ser un dia ben interessant i entretingut.
Gràcies per venir.