dimecres, 23 de febrer del 2011

IES Mª Àngels Cardona, Cicle Formatiu GS; Guia Turístic

El grup de Cicle Formatiu de Guia Turístic han fet un itinerari de descoberta d'Es Mercada, hem fet un recorregut pel poble i hem visitat uns quants llocs característics. Hem començat per l'església, reconstruida el segle XVIII amb línies renaixentistes, l'aljub construit per poder donar aigua a les tropes angleses el temps de les dominacions i finalment la ferreria i el molí fariner, dues peces de museu que l'Ajuntament ha recuperat, on es poden veure les eines i maneres de fer feina d'un temps passat.

dimarts, 15 de febrer del 2011

CEIP Sant Lluís, 4art A, B i C

Els dies 10, 11 i 14 de Febrer  els tres grup de quart nivell, C, A i B, per aquest orde, han fe la visita al Far de Favàritx i el seu entorn.
En Sebastià, el farer ens ha explicat els funcionament dels fars de Menorca a l'actualitat i ens ha contat com era la vida dels farers antigament mentre ens mostrava peces antigues i els mecanismes que feien funcionar els fars. La pujada a la torre ha estat tota una aventura però ha valgut la pena.

Després de visitar el far han treballar diferents tipus de mapes per coneixer la informació que ens donen, ens hem centrat en les cartes nàutiques que són les que ens donen més informació dels fars, caracterítiques de la llum, abast, ... i han situat els fars de Menorca.

Per acabar hem descobert l'entorn de Favaritx, les pedres, les plantes més característique i la famosa patata frita, planta invasora que perjudica bastant a tota la vegetació de la zona.

El grup B no ha tingut molta sort amb el temps i hem hagut de correr cap a l'autobús per no agafar un xop.
Esper que aquelles filletes que feien mala carona i tenien un poquet de febre ja estiguin ben recuperades.